Masao Yamamoto – haikus visuals


Masao Yamamoto s’inspira en la filosofia japonesa de Zen, i la creença que la meditació i la recerca de la bellesa juguen un paper essencial en el desenvolupament dels éssers humans. Arrels filosòfiques i espirituals de Yamamoto contribueixen al seu estil fotogràfic distintiu, en el qual l’ordinari es revela com una cosa extraordinària.

Fotografies a petita escala de Yamamoto, de les seves sèries A box of KU, Nakazora, Kawa y Shizuka són haikus visuals que es poden mostrar com una col·lecció d’objectes harmonioses, o de forma independent com imatges individuals. Les impressions són objectes de meditació, cada imatge un disparador que anima l’espectador a recórrer als seus propis records i subconscient. Si bé les imatges són simples i observacionals, la seva naturalesa suggestiva és el que els dóna poder.

Ara podrem tenir el plaer de meditar amb més de 100 d’ elles: https://www.facebook.com/events/999201516770962 A la Galería Valid Foto

En aquest tumblr he trobat frases que ell ha dit sobre la seva obra:

“ Como usted puede ver, mis fotos son pequeñas y parecen viejas. De hecho, trabajo de modo que lo parezcan.  Podría esperar 30 años antes de usarlas, pero esto es imposible. Así que debo envejecerlos. Las saco conmigo de paseo, las froto con mis manos, y así consigo la expresión deseada.Llaman a esto el proceso de olvido o la producción de memoria. Como en viejas fotos, las memorias son completamente  manipuladas, esto es lo que me interesa y la razón de mi trabajo.”

 

Aquí una mostra dels seus treballs:

Si voleu seguir les novetats dels blogs de Missatge Rebut, Podeu clicar al “m’agrada” de la pàgina del facebook! :) ↓
If you want follow the news from my blogs, you can “like” my facebook page! :) ↓

Comments are closed.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers:

c