Exposició d’Antoine D’Agata (NSFW)

Quan vaig conèixer l’obra d’aquest fotògraf em va impressionar molt. Inspirada en una de les seves fotografies, vaig escriure aquell relat tan bestia (gore), “El perill dels jocs sexuals” no apte per a menors ni per a persones delicades.
Fins a finals de Juliol es pot veure a la Galeria Carles Taché la  primera mostra individual del fotògraf  a la ciutat de Barcelona. Tinc ganes d’anar-la a veure, encara no sé quan hi aniré, potser la setmana vinent o l’altra… però ves a saber que puc escriure o fer quan surti d’allà! ;)

La mostra reuneix gairebé una vintena d’instantànies i constitueix una bona oportunitat per recórrer pràcticament dues dècades de la seva trajectòria a través de les sèries Mala Nit (1991-1997), Inedites, Stigma, Situation o Agonie. En aquestes fotografies, D’Agata difumina els límits entre el fotògraf i el fotografiat i es fa evident la forma en què pren partit en les escenes que retrata, sovint sòrdides i una mica inquietants. La sèrie Mala Nit, realitzada en blanc i negre, ens mostra ambients fantasmagòrics i de misèria trobats durant els seus viatges per Amèrica Central mentre que Situation o Agonie ens situen a Cambodja, viatge del qual -en les seves pròpies paraules- és ja molt difícil tornar per haver arribat massa lluny. L’inconscient, el risc o el desig estan sempre latents en la vida de D’Agata i, per tant, ho estan també en els seus treballs.

(Clica per veure les fotografies en gran, val la pena)
Serie Stigma Amsterdam. Pays-Bas, 2004 S‚rie Stigma Vilnius. Lituanie, 2004

Serie Situation Phnom Penh. Cambodge, 2006.

S‚rie Situation Georgie, 2009 S‚rie Agonie Phnom Penh. Cambodge, 2008.

 

Totes les imatges © Antoine D’Agata

 

Antoine D’Agata.
Del 16 de maig al 31 de Juliol de 2013.
GALERIA CARLES TACHÉ
Consell de Cent 290
08007 Barcelona

Comments are closed.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers:

c