Christian Poveda i la Mara 18 – “La Vida Loca”

L’any passat, mentre feia el reportatge aquell que encara no he publicat i que em va afectar emocionalment, me’n vaig adonar que segurament jo no serviria per aquesta feina.

Com poden el foto-periodistes, ficar-se en situacions tan complicades, ja sigui emocionalment o pel perill físic que comporta, i seguir endavant? Molts d’ells diuen tenir malsons durant mesos al igual que els soldats que tornen de la guerra, molts d’ells, s’hi deixen la pell per fer-nos arribar a nosaltres la historia que ells han volgut explicar. Aquest és el cas d’en Christian Poveda – Nascut el 12 de gener de 1955. Fotògraf francoespanyol i cineasta.

La participació política de Christian Poveda a la guerra del Vietnam en la dècada de 1970 li permet conèixer el poder de les imatges per influir en els esdeveniments. Això és el que li donava ganes de treballar en el fotoperiodisme i el cinema documental. Tota la seva obra està dedicada a les situacions polítiques i socials extraordinàries.

La filmografia de Christian Poveda inclou més de 16 documentals que s’han presentat en alguns dels festivals més prestigiosos i dels mercats de televisió de tot el món inclosos “La Vida Loca”, llançada durant el Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià 2008.

Christian Poveda va ser assassinat el 2 de setembre de 2009 en els suburbis de San Salvador. Va pagar amb la seva vida per una investigació excepcional al cor de la “Mara 18”, una de les colles més violentes d’Amèrica Llatina. Aquí podeu veure unes fotografies i més avall el documental sencer.

vida-loca-puede-matar © Christian Poveda
© Christian Poveda

 

+info i fonts: http://www.agencevu.com/photographers/photographer.php?id=70
http://www.lafemme-endormie.com/vidaloca/es/vida_locaES.html
http://es.wikipedia.org/wiki/Christian_Poveda
http://www.publico.es/internacional/271978/la-vida-loca-mato-al-fotografo-christian-poveda-en-el-salvador
http://numerof.org/conversacion-con-edgar-romero-christian-poveda-y-la-vida-loca/

I encara més sobre el tema:

Isabel Muñoz també fa fer un treball sobre les Maras, impressionant tot el equip i la manera de treballar d’aquesta dona, us recomano feu un cop d’ull al seu web i als vídeos que hi ha al seu web, on es veu tot el estudi i la gent que va amb ella a tot arreu:

i un vídeo del 2014, més comercial, de l’altra gran Mara, fet per una productora anglesa:

Si voleu seguir les novetats dels blogs de Missatge Rebut, Podeu clicar al “m’agrada” de la pàgina del facebook! :) ↓
If you want follow the news from my blogs, you can “like” my facebook page! :) ↓

 

Comments are closed.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers:

c