Xoc Frontal De Dos Trens A Les Franqueses Del Vallés.

Aquest podria ser un dels principals titulars del dia d’avui. Però per sort, tot va quedar en un ensurt.

La línia de tren Barcelona Puigcerdà sempre ha estat deixada de la mà de déu.
Ara fa un temps, després de molts descarrilaments la cosa ja va començar a fer pudor de debò i l’estat va començar a invertir alguna cosa.
Varen canviar els cables de la catenària i varen millorar les vies, doncs hi havia llocs que no es podia circular a més de 30 per hora.
Les coses no han canviat gaire. Abans trigàvem 15 minuts més per arribar fins a Barcelona.
Ara, si agafes un dels trens que no para a totes les estacions, en dues hores ets a Barcelona des de Ripoll.
Dues hores per fer encara no 100 quilòmetres… Dues hores, quan estàs de sort!

Ahir a les 14:40 agafava jo el tren a Ripoll, suposadament tenia que arribar a plaça Catalunya a les 16:36.

A les franqueses del Vallés algú va oblidar fer el canvi d’agulles i dos trens que viatjaven en direcció contraria es varen trobar frontalment.

Estàvem parats a aquesta estació, de cop sentim frenar un tren, però no el veiem. Als deu minuts, al veure que no sortíem ens va donar, per sortir a veure que passa i veiem que tenim un tren a davant nostre.
Ens va anar d’un pel que no tenim un accident. El tren que venia de Barcelona, imagineu-vos un divendres a aquella hora, com anava de gent. El nostre tot i no anar totalment ple, també estava força concorregut.
Ens varen tenir allà més d’una hora, no ens varen informar de res; i finalment ens varen fer baixar i canviar de tren a tots els passatgers.
Els trens no podien maniobrar i ens van fer maniobrar a nosaltres. Els que venien de Barcelona varen passar al tren que venia de Ripoll i els que veníem de Ripoll i Vic, cap al tren que venia de Barcelona.

Senyors de Renfe, a part de canviar la seva imatge corporativa, que tal si fem canvis més substancials i millorem la seguretat a les vies?

(No portava la càmera de fotos… i no us puc ensenyar com de a prop varen quedar els dos trens.)

Comments are closed.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers:

A %d bloguers els agrada això:
c