Els retrats de Seydou Keïta


A internet, comences llegint un article, que et porta a un altre i d’aquest a un altre i de cop descobreixes un fotògraf meravellós del que no n’havia sentit mai a parlar (com de tants altres, sóc una perfecta ignorant en el tema, ho sé).
És increïble la quantitat de coses que s’han fet i es fan, la quantitat de material que hi ha que no arribarem mai a conèixer.

Seydou Keïta (1921 – 21 de novembre de 2001) va ser un fotògraf malià conegut pels retrats d’estudi que va realitzar a meitat del segle XX.

La seva obra era pràcticament desconeguda fins als anys noranta que va començar a conèixer-se gràcies a la fotògrafa Françoise Huguier i una investigació d’André Magnin . El 1994 es va mostrar la seva obra en les Trobades d’Arlés i a la Fundació Cartier .

Es va crear una fundació amb el seu nom a Bamako i un premi de les Trobades Africanes de Fotografia que se celebren cada dos anys des de 1994 porta el seu nom, així com una sala del Museu Nacional Britànic d’Art Modern. (Font: wikipedia)

Pel que sembla, hi ha tot un litigi envers qui és el veritable amo ara de totes les seves fotografies. Us deixo un article que en parla (és del 2006)
(en anglès) Who Owns Seydou Keïta?
(en anglès) Presentació del autor feta pel New York Times

(Cliqueu per veure-les més grans, val la pena)


En podeu veure moltes més aquí

Si voleu seguir les novetats dels blogs de Missatge Rebut, Podeu clicar al “m’agrada” de la pàgina del facebook! :) ↓
If you want follow the news from my blogs, you can “like” my facebook page! :) ↓

 

Comments are closed.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers:

A %d bloguers els agrada això:
c