Carnival Strippers | Susan Meiselas (NSFW)

 

New England, 1972-1975. Susan Meiselas

From 1972 to 1975, I spent my summers photographing and interviewing women who performed striptease for small town carnivals in New England, Pennsylvania, and South Carolina. As I followed the girl shows from town to town, I photographed the dancers’ public performances as well as their private lives. I also taped interviews with the dancers, their boyfriends, the show managers, and paying customers.

© Susan MeiselasMés de quaranta anys després,  Susan Meiselas (Magnum) recorda la seva primera gran obra, Carnival Strippers:

Susan Meiselas tenia 24 anys quan va començar a Carnival Strippers. Era l’estiu de 1972, i la seva experiència amb la fotografia estava limitada als retrats dels seus companys de casa a Cambridge, Massachusetts. Ella acabava d’acabar un màster de la Universitat de Harvard, i encara era tímida i insegura de si mateixa – molt a diferència de l’intel·lectual directa d’avui dia, que està a les oficines de Magnum com una si fos la seva segona llar. Però en les primeres d’aquestes imatges, no havia estat convidada als vestidors de les showgirls.
Més tard Meiselas ha estat testimoni de coses terribles: Fosses comunes de Saddam Hussein, el règim assassí de Pinochet, kurdistan, El Salvador, NIcaragua, etc…

Però els seus inicis van esser aquí, enmig d’un grup itinerant de showgirls què es treien la roba en carpes, recorrent Nova Anglaterra i Carolina del Sud.

“Jo era una jove tractant d’esbrinar el que estava passant”, diu ella. “Era  moment del primer moviment feminista, i el moment en què vaig veure la fira, semblava representar tot el que pensava:
S’han de projectar dones com a objectes a desitjar?
Cal deconstruir aquesta mirada per a ser preses seriosament?
Vaig veure el què aquestes dones realitzen, vaig veure com s’estaven fent servir els seus cossos. Va ser molt potent “.

Va estar tornant durant varis estius consecutius a fotografiar aquestes noies. Convertint-se ja en una part de la vida de les noies, fent-se amiga de elles i formant part, ja, de la seva vida privada.

Però de cap manera va ser alguna vegada còmplice, o va donar suport, del món en el qual tan hàbilment s’hi havia encaixat .

“El reconeixement d’aquest món no és una invenció”, diu ella. “Volia presentar un relat de les showgirls que retratés el que vaig veure i revelar com les persones involucrades se sentien sobre el que estaven fent.”

El que va descobrir va ser un complex, sovint contradictori conjunt de motivacions i actituds cap al seu treball, i cap al sexe, els diners i els homes en general. Les seves paraules sintetitzàvem l’esperit del primer moviment feminista – de la sexualitat pública, d’autoestima i d’identitat política, de com les dones han de respondre i tractar, de com els homes insten a consumir i mercantilitzar els cossos del sexe oposat.
Després de gairebé 40 anys de debat, Carnival Strippers segueix sent poderós, potent i ferotgement rellevant.

Cliqueu a les imatges , per a veure-les en gran - Click on the images to see them large.

 

Text : http://www.bjp-online.com/2015/01/susan-meiselas-carnival-strippers/

Images: Carnival Strippers | Early Years (1971-1978) | Susan Meiselas

Si voleu seguir les novetats dels blogs de Missatge Rebut, Podeu clicar al “m’agrada” de la pàgina del facebook! :) ↓
If you want follow the news from my blogs, you can “like” my facebook page! :) ↓

Comments are closed.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers:

c