Aquest any no és normal al #Nepal: #Dashain, #Earthquake and #fuelcrisis – #BackoffIndia

Català. For English, Castellano or another lenguage, please use the translator :)


Aquests dies al Nepal se celebra el festival Dashain, que vindria a ser com les nostres vacances de Nadal. Les famílies tornen cap als pobles i es reuneixen, sacrifiquen algun animal i fan un gran àpat.

Això seria en un any normal, però aquest any no és normal al Nepal.

Aquest any a molts pobles no queden cases a les que tornar.

El govern de la Índia manté des de fa mes d’un mes un bloqueig “no-oficial” de les fronteres no deixant entrar gasolina, gas per cuinar, querosè i moltes altres matèries primes que està provocant un autentic caos a un país absolutament devastat pels darrers terratrèmols.

Els preus de les coses s’han multiplicat per 6. la gent improvisa cuines a l’aire lliure amb bambú o llenya per a poder menjar i la gran majoria de restaurants i petits comerços han hagut de tancar abans d’hora.

El busos i taxis fan hores de cua per a poder aconseguir algun litre de gasolina, i els preus s’han disparat en la mateixa mesura que els serveis han disminuït.

Dia i nit pots veure busos a besar de gent, enfilada al sostre i les finestres amb el perill que hi ha que qualsevol cable elèctric li talli el cap al que estigui despistat.

Aquest any, per la gent del Nepal, és el pitjor any que recorden.

Han perdut famílies, cases, amics, feina, diners, collites, monuments, turisme…. Però ells intenten com sigui celebrar Dashain.

S’ho mereixen.

Happy Dashain everybody!

(fotos del mòbil)

2015-10-20 08.49.40

Si voleu seguir les novetats dels blogs de Missatge Rebut, Podeu clicar al “m’agrada” de la pàgina del facebook! :) ↓
If you want follow the news from my blogs, you can “like” my facebook page! :) ↓

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers:

c