Voluntariat – HTML, Css Bàsic i Bootstrap a Bawdhitahtaung (Myanmar)


Aquest darrers mesos m’he dedicat a preparar diferents tallers per oferir com a voluntària de diferents matèries. Com per exemple de HTML i CSS bàsic orientat a gent amb uns coneixements bàsics d’ordinadors i internet, de xarxes socials, de wordpress i alguns tallers per descobrir la fotografia com si fos un joc, preparant dibuixos i jugant a “pescar” com diria en Navia, el moment oportú.Aquí us vaig deixant les meves primeres impressions dels resultats obtinguts en diferents casos.

Voluntariat – HTML i Css Bàsic i Bootstrap a Bodhi Tataung.

La connexió a Internet de Myanmar no està preparada per a fer gaire res on-line, els talls de llum són habituals i la connexió a internet és lenta e intermitent, i en una aula amb uns 10 ordinadors, encara es nota més. De totes maneres varem tirar el curs endavant! :)

En un principi eren 3 grups de 2 hores diàries, però a la pràctica és va convertir en un grup a qui donava classes més a fons durant 4 hores al dia i, a més,  venien a les classe nocturnes a repassar i els alumnes que només podien venir a la nit que els hi explicava pràcticament el mateix, però més concentrat.

Vaig dedicar les primeres 9 classes a introduir-los poc a poc seguint un xic el tutorial de http://www.w3schools.com. sobre html i css.
I els 6 següents a ensenyar-los com funciona bootstrap per intentar que ells sabessin retocar plantilles ja fetes.

Amb el material final els hi vaig entregar un munt de plantilles fetes i adreces d’interes, però en general, és molt difícil aprendre en 2 setmanes com fer un web, i tot i que s’hi van esforçar molt, els retocs que poden fer d’aquestes plantilles, son molt bàsics.

En general, també, els hi falta teoria de color, disseny i tot el que s’adquireix navegant per molts webs i així saber com fer un web actual. La seva idea, en veure que podien modificar el css, era ficar borders gruixuts i colorits, backgrounds amb colors brillants i coses com les que es feien fa 15 anys. Els vaig intentar posar exemples de color corporatiu i varem fer algun exercici sobre això, fent servir paletes de colors.

El resultat del taller, per mi, va ser satisfactori, perquè es alumnes van aprendre css i a modificar força les plantilles, van aprendre a fer els menús, a preparar els links segons nivell de profunditat del web, i a col·locar els diferents fitxers ordenats de manera neta, també els vaig ensenyar a comentar i documentar tota la feina feta. I Això era el que pretenia el taller de 15 dies.
Per a ells, que es van esforçar molt, potser no ho va ser tant, doncs no va haver-hi temps d’explicar com penjar aquesta web a internet, va faltar tota la part de dominis, servidors, hostings, etc.
Els hi vaig passar material per a què seguissin treballant i en un temps és necessari fer una segona part del taller o enfocar-lo més a fer un web directament amb wordpress.
Mentrestant els alumnes que estiguin interessats poden anar fent exercicis que els hi vaig deixar o poden practicar amb el tutorial http://www.w3schools.com especialment la part de http://www.w3schools.com/website/default.asp per entendre un xic com funciona la part del servidor.

Conclusió: 15 dies per un taller d’aquest tipus és molt poc temps i requereix d’un gran esforç per part de tothom. :)

A part d’això, va ser un temps curiós, on vaig tenir la oportunitat de viure en un monestir budista excepcional, amb unes vistes increïbles,  i veure el seu funcionament intern! Però això ja ho explicaré en un altre post… ;) i publicaré fotos al fotoblog!

Mentrestant us suggereixo que seguiu el facebook de Missatge Rebut, doncs allà van a parar totes les fotos, post i diferents coses que publico!

No tenia prou fotos de la classe de Bodhi Tataung i n’he hagut d’agafar unes del facebook de l’Aboot del Monestir:  U Eindaw Bhasa:

I tot això gràcies a la fantàstica gent de http://www.jofran.cat  !!  :)

Si voleu seguir les novetats dels blogs de Missatge Rebut, Podeu clicar al “m’agrada” de la pàgina del facebook! :) ↓
If you want follow the news from my blogs, you can “like” my facebook page! :) ↓

Comments are closed.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers:

c