Valoració Personal Sobre Les Jornades.

Crec que ja va sent hora de què jo també faci una valoració d’aquest cap de setmana peculiar, en què he assistit als tallers i xerrades que es varen fer durant les III Jornades sobre el Català a les Noves Tecnologies.

Primer de tot dir que va ser molt agradable conèixer en persona a un munt de gent a la que llegeixo o que estem en contacte via mail o comentaris; com per exemple, L’Andreu, el Jordi, en Dani, en Xavi Caballé, en Marc Belzunces, en Toni o en Ramon.
Tant o més agradable és conèixer gent nova i també en va haver-hi l’oportunitat.

Les xerrades van ser molt constructives i interessants i els tallers em varen acabar de convèncer (tot i que ja ho estava força) de la necessitat de fer servir programari de lliure distribució. Pel que he decidit deixar de fer de piratilla i en lloc de tenir programes il·legalment, passar a utilitzar programari lliure, que a més està en Català.
Vaig fer el taller de
Inkscape (Dibuix vectorial) , el de gimp (Tractament d’imatges) i el de l’OppenOficce(
paquet ofimàtic molt complert).

Tot i que ja coneixia la tasca de Softcatalà, no ha estat fins a aquests dies que me n’he adonat de la gran importància que té, la tasca desinteressada que fan tot aquest grup de gent, per a traduir al català tot el programari de lliure distribució.
Necessiten més gent que els ajudi en aquest treball, pel que us animo a posar-vos en
contacte amb ells.
Els meus coneixements sobre programació són nuls i en traducció encara són pitjors (feines tinc a escriure en Català), però m’agradaria poder ajudar en alguna cosa.

Canviant de tema…

Després d’unes recomanacions que em varen fer el divendres, tenint en compte les meves reticències a l’hora de fer servir el msn, M’he instal·lat el aMSN, i el trobo molt divertit. Està en català, és per windows o per linux, et permet seleccionar l’aparença que vols que tingui (Jo ara el tinc amb el tux), Et permet obrir diferents msn amb diferents adreces a l’hora, veus qui no et té a la llista de contactes, no té l’horrorosa publicitat que té el de microsoft, t’obre el correu amb el Firefox i el més important… és lliure. Si us voleu baixar la versió per a windows ho podeu fer des d’aquí: Download aMSN .exe .

Aquest és més o menys l’aspecte que té:

Aspecte del aMSN

Des d’aquí voldria animar-vos a col·laborar amb la gent de softcatalà en el seu intent de fomentar l’ús del català a la informàtica, Internet i les noves tecnologies.

;) 

Comments are closed.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers:

A %d bloguers els agrada això:
c