Especial eleccions #25N – Deixarem que ens tornin a enganyar?


Un any i mig després del 15M, molts del partits polítics estan fent servir les idees i problemes desemmascarats a les places, per a fer campanya .

Partits que han contribuït a les retallades, als desnonament i a tot el malestar social, ara alcen la veu en contra del que ells mateix han ajudat a crear.

Si això vingués de persones normals, cap problema! Rectificar és de savis, oi? Però venint de polítics! Aix, amics meus… Tots sabem el que és això: Una mentida més. Ganes de Poder.

Al marge dels partits polítics “històrics”, els que estan al parlament fa anys i panys amb la merda fins el coll, corruptes i poc creïbles, tenim els petits partits polítics que han anat sorgint durant aquest temps.
Em vull centrar en dos d’ells. Pirates de Catalunya i la CUP.

Pirata.cat

Quan va sortir el Partit Pirata em va agradar molt, m’hi vaig afiliar. (freakisme de informàtic). Volen democràcia participativa: Genial. Això vol dir demanar al poble sobre cada una de les coses que el parlament ha de decidir.
Poc després em van començar a sortir dubtes. Sóc independentista i el seu plantejament cap a aquest tema, no m’acabava d’agradar.
Arriben aquestes eleccions en clau independentista, que poden fer els pirates? Recordar a la gent que el que ells demanen és el dret a decidir, no tant sols sobre la sobirania de Catalunya, sinó de decidir-ho tot.
No està malament … però a mi, que hi estic ficada en més o menys grau, no m’acaba de convèncer. Convencerà a la gent del carrer?

CUP-AE

Les Cups s’han estat presentant, des de fa uns quants anys, a les municipals arreu del territori. Tenen representació a un munt de municipis.
Moltes de les coses del seu ideari son totalment contraposades al sistema, són radicals, anticapitalistes, independentistes.
És un projecte polític que no m’acabava de fer el pes, però la gent que el integra està cada dia al peu del carrer. És gent que sense saber que pertanyien a cap partit polític, els has pogut veure a cada mani, a cada protesta.
Són gent amb somnis i ganes d’aconseguir que es facin realitat.

 
En mig de tot aquests enrenou, estem tots nosaltres. Que fem? A qui votem? Sentim converses i opinions: El vot de la por, el vot útil, si no votes a tal, pujarà el PP. Si no votes a tal altre, CiU aconseguirà majoria. Votar als petits és llençar els vots….

No vull que juguin amb mi. No vull que em facin servir. No vull que em facin creure que una cosa és una campanya espontània i que hi hagi un partit polític a darrera (CatalunyaNoEsCiu). No vull que polititzin un clam popular. No vull que juguin amb el meu vot.

És seriós. De qui ens hem de fiar?

A 15 dies de les eleccions, Jo no ho tinc gens clar. I tu?

 

El projecte de la CUP-AE en el vídeo que han elaborat.  Realment molt maco! Mireu-lo!
#SomUnitatPopular #HoVolemTot

 

El web de Pirata.cat

El de web de la CUP

 

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers:

A %d bloguers els agrada això:
c