Dones albaneses que han viscut les seves vides com a homes.


Es dóna un curiós fenomen en una remota porció del territori balcànic: les “Burrneshasor”, o Verges Promeses, representen un sector de la població femenina d’Albània que tria lliurar-se de les restriccions opressives imposades al seu gènere per viure com a homes.

La fotògrafa Jill Peters va ser qui es va assabentar del cas, i així es va acostar a aquestes poblacions, on es va trobar amb valentes dones que trien transformar completament per viure com a homes, amb la intenció de “preservar el seu honor”.

No és res nou, sinó que el fenomen data del segle XV, quan un nombre de tribus va imposar un codi legal anomenat el “Kanun”. Aquesta llei establia que la dona no té voluntat pròpia, sinó que pertany al seu marit. La força d’aquesta tradició arcaica segueix fins al dia d’avui, i per resistir-se a aquesta opressió, les dones – que no poden votar, gestionar, guanyar diners o fer servir pantalons – trien aquesta forma de resistència: el canvi de gènere en aspecte i actitud .

 

Copyrights:
All the pictures in this post are copyrighted to Jill Peters.

Via: http://www.featureshoot.com/2012/12/fascinating-portraits-of-women-living-as-men-to-escape-oppression-in-the-balkans/

 

Si voleu seguir les novetats dels blogs de Missatge Rebut, Podeu clicar al “m’agrada” de la pàgina del facebook! :) ↓
If you want follow the news from my blogs, you can “like” my facebook page! :) ↓

 

Comments are closed.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers:

A %d bloguers els agrada això:
c